Zes redenen waarom uitstellen een goed idee is

hangmatbijtje

Als je een Lazy Bee bent, is uitstellen je niet vreemd. Je hebt geen zin om te werken aan je financiën of hebt meer zin in een dutje. En het fijne is, dat het soms helemaal niet slecht is om uit te stellen! Hier zes redenen waarom je prima verder kunt lezen in je boek, in plaats van te doen wat je eigenlijk vindt dat je moet doen.

1. Een onafgewerkte taak blijft in je geheugen hangen en kan daar rijpen. Onbewust of bewust denk je na over je taak en kom je vaak op betere of snellere manieren om het af te maken.

2. Je stelt iets uit, maar je doet iets anders daarvoor in de plaats. Nu hoef je niet meer zorgen te maken dat je het nieuwe seizoen van New Girl nog niet hebt gezien!

3. Onnodige taken verdwijnen door uitstellen. Als je wacht tot het allerlaatste moment om iets te doen, sla je de rommel die je anders je kostbare tijd zouden kosten over. Onder druk zie je glashelder wat de belangrijkste stappen zijn die je moet zetten om je taak af te maken.

4. Door uit te stellen leer je wat je het meest belangrijk vindt. Misschien stel je de taak niet uit omdat je geen zin hebt, maar omdat je het niet belangrijk vindt. Waarom moet je die taak eigenlijk doen?

5. Je hebt minder stress, waardoor je niet overspannen raakt. Doordat je uitstelt, is de effectieve tijd waarin je je extreem zorgen maakt dat je een deadline niet gaat halen kleiner. Als je uitstelt en lekker een dutje doet, is die tijd bovendien mindfuller besteed, dan wanneer je je druk zou maken over die stomme taak die je moet verrichten.

6. Je bent in goed gezelschap. Beroemde genieën deden het ook. Leonardo daVinci bijvoorbeeld was een bekende uitsteller. Hij deed 15 jaar over de Mona Lisa. De bekende scenarist en regisseur Aaron Sorkin zei: “Jij noemt het uitstellen, ik noem het nadenken.”

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

3 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *