Test: wat is de beste droogshampoo

droogshampoo

Droogshampoo, in principe een briljante uitvinding, daar hoeven we geen  discussie over te voeren. Zeker als je geen zin hebt om je haar te wassen, omdat je haast hebt, of omdat je geen doekoes hebt voor dure shampoo, of omdat je dus gewoon geen zin hebt. Maar zoals voor alle producten geldt: een kat in de zak is zo gekocht. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Lona sliep eens wat vaker uit en probeerde na een badmutsdouche het grote aanbod uit en beantwoordt de vraag: wat is de beste droogshampoo?

Ik heb altijd een hekel gehad aan het wassen van mijn haar. Mijn pluizige massa droogt langzaam, in de winter krijg ik er bijkans een koude schedelfractuur van en de strobos is daarna alleen met zeer veel moeite en zeer veel producten weer in model te krijgen. Ik word al moe als ik eraan denk en slaap dus liever nog een half uurtje. Oplossing: droogshampoo. Helaas niet geschikt als permanent product, maar een prima tussendoortje voor zware dagen. Meer slaap én meer volume, win! Er loert echter groot gevaar. Voor je het weet loop je á la Marie Antoinette met een doffe, grijze pouf rond, in haar tijd een modehit onder de IT girls, wanneer wij in onze tijd juist gaan voor hysterisch glimmend (=gezond, “tot diep in de celstructuur!”). Ook riekt het niet altijd even plezant. We testten er vier:

4. Schwarzkopf
De klassieker! Dus verwacht je spectaculair resulaat. Het werkt…redelijk. Meer kan ik er niet van maken. Het is de goedkoopste onder de geteste droogshampoos en voor de lage prijs (€2,09 online, maar bij AH en Kruidvat €4,09 ) hoef je het niet te laten. Het riekt wel als een mallemoer. Naar oude elastieken steunkousen. En het oog wil ook wat, dit lelijke 80’s design met verkleurd kappersmodel kan echt niet meer, hoor! Ik kreeg er ook wat jeuk van op mijn knar en bij het krabben kwam er een schilferregen naar beneden waar de honden geen brood van lusten. Voor dat geld kun je net zo goed 3 bussen talcpoeder halen. Same result. 
3. Lee Stafford Dry Shampoo
De geur is verrassend lekker, zoet vanille-achtig en beter nog: het werkt. Je hebt niet bijzonder veel nodig om je vette plakaat weer toonbaar te maken, de verpakking is mooi en het maakt je manen lekker volumineus. En er is een speciale variant voor brunettes! Alleen de prijs is een tegenvaller, die begint bij €8,22 voor de ordinaire versie. Voor een busje waar je ongeveer 6 á 7 behandelingen uitperst vind ik het te duur. 

2. Andrélon Verrassend Volume
Ooit was Andrélon een paupermerk dat onderin de drogistenschappen te vinden was met hun aanbod van anti-roos shampoos en perzikantiklit. Tegenwoordig zijn ze verhipt en gestegen naar de planken op ooghoogte. Goede marketing, maar ze maken ook gewoon goede producten. Ik ben al jaren fan van hun Perfecte Krul pompje, en ook hun droogshampoo werkte prima. Ik vond het wel wat duur met €4,99, aangezien het best snel op was. Maar geen witte waas en heerlijk volume. Net als de andere droogshampoos wordt je haar nogal stug. Dat voelt minder lekker, maar zorgt er wel voor dat je haar beter blijft zitten. Jammer dat ze wel een zomerblond optie hebben, maar geen brunette-variant.

1. Batiste
De underdog wint! Ik had de Batiste producten vanuit mijn ooghoek al vaak waargenomen, maar qua uiterlijk vertrouwde ik het zaakje niet. Het ziet eruit als goedkope tienerdeodorant. Batiste staat ook altijd op de onderste plank bij de drogist en ik ben gevoelig voor status. Laatst was Batiste echter in de aanbieding en besloot ik de Blossom variant dan maar eens te proberen. Zet de band met engelenmuziek maar aan, dit product is een geschenk uit de hemel. De geur is prettig, vooral vergeleken met de andere merken…je kunt kiezen uit Blossom, Tropical en Original. Je hoeft niet tot in den treure te spuiten om effect te behalen en na doorborstelen geen witte waas. Mijn haar had meer volume, voelde wat vies, maar gedroeg zich voorbeeldig. Maar ik ben nog niet klaar met mijn lofzang: Batiste heeft een uitgebreide lijn, naast de verschillende geuren (€5,59) zijn daar ook XXL Volume (nog meer volume!) en hoera: de brunette variant(€6,59). Wel weer duurder, waarom is dit? Dat is het enige minpunt. Never judge een spuitbus by its cover, Batiste is de allerbeste droogshampoo verkrijgbaar. 

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

6 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *