Even wat rechtzetten hoor: de homo erectus was niet lui maar onverschillig

beach-cave-coast-163872

Ok, een heel verontrustend bericht deze week, want de Homo Erectus zou zo lui zijn, dat hij (zij/het?) uitstierf. Wat voor een? Hoor ik u denken. Ja, wetenschappers vonden een paar stenen gereedschappen in elkaar gezet door homo erecti en die waren zo gammel, dat de wetenschappers zeiden: pff, wat een luie bende. Daarom zijn ze natuurlijk uitgestorven.

“Het ziet er niet naar uit dat ze zichzelf echt uitgedaagd hebben”, zegt Dr Ceri Shipton van de Australische Universiteit. “Ik krijg niet het idee dat ze nieuwsgierig waren naar wat er voorbij de horizon te vinden was.”

Ze waren te lui om even wat verder te lopen naar fatsoenlijke stenen waarmee serieus wat gebouwd kon worden, volgens Shipton. Ze grabbelden maar een beetje om zich heen en misten daardoor een geweldig sterk steenreservoir op een berg verderop, aldus de onderzoeker die wel de moeite nam de berg op te lopen. Ze waren ook nog eens conservatief, want hoewel de leefomstandigheden veranderen, bleven die homo erecti hetzelfde doen.

En dan willen wij als Lazy Bees hier toch even wat recht zetten. Want ja, die homo erecti hadden misschien geen puf om betere stenen te halen wat verderop en om helemaal met de tijd mee te gaan, maar dat maakt hen niet lui, dat maakt ze onverschillig.

Dr. Ceri Shipton is vast heel slim en wijs, maar hij is nog niet WOKE. Als die homo erecti echt lui waren geweest, hadden ze allang de adhd’ers van de community opgedragen een paar keer per dag de berg op te lopen om beter gereedschap te maken en hadden ze alle zeilen bijgezet om zo goed mogelijk met de tijd mee te gaan, zodat ze eerder weer konden luieren.

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram.

2 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *