Vraag #fitgirls niet meer naar hun dieet

Schermafbeelding 2018-07-17 om 12.47.49

Voorop gesteld: Lazy Bees sporten ook. Lui zijn betekent niet, dat je als een trage luiaard van het bed naar de bank kruipt, het betekent dat je wanneer mogelijk lekker gaat hangen en dutjes gaat doen en vooral dat je goed kunt niksen. Wij sporten ook! Alleen zullen we het niet snel prediken, zoals #fitgirls. Ik word niet intens blij van sporten zoals zij, maar wel tevreden als mijn tong niet over de grond sleept, wanneer ik even hard moet fietsen. Maar het aantal mensen met obesitas groeit door en dat is ongezond, dus mensen die veel sporten zijn goed bezig, is het zwart-witte idee.

“Je kunt werken aan de beste versie van jezelf,” zei ultimate fitgirl Sylvie Meis vorige maand in een interview met *ahum* Privé. Ok, ja dat klopt. Dat zeggen immers ook alle zelfhulpgoeroes. “LIVE YOUR BEST LIFE.” Sylvie benadrukt zelf nog dat ze zich uit de naad werkt, omdat ze haar geld verdient met het verkopen van haar eigen lingerielijn. Toch glij ik bij het zien van haar sportschema van de bank als een klamme vaatdoek van een ophanghaakje. Wat je voor dat lichaam allemaal moet doen, zeg.

“Ik train zes keer in de week. Drie keer in de week sport ik negentig minuten, dat is een mix van crossfit, boksen en HIT-training (trainen op hoge intensiteit, red.) Twee keer per week train ik twintig minuten met elektrostimulatie (EMS), gevolgd door een half uur cardio.”

Maar dan heb je wel een superstrak lichaam, waarmee je bikini’s kunt verkopen. Nog een voorbeeld. Yolanthe. Die vertelde in de Grazia dat ze zes keer per week anderhalf uur traint. Maar ook zij verdient de kost met haar lichaam en ging zo fanatiek sporten omdat ze ‘pikante scènes’ moet opnemen voor haar politieserie. “Op die manier kan ik me richten op mijn rol, in plaats van me druk te maken over onzekerheden die er eventueel bij komen kijken als je in je ondergoed staat.” Ok, prima, Yolanthe. Zou ik ook doen als ik een personal trainer zou kunnen betalen en er close-ups van mijn booty zouden worden gemaakt voor op de televisie. 

Let wel, Sylvie voelt zich nog steeds wel eens onzeker, als ze bijvoorbeeld een week niet heeft kunnen sporten, omdat ze ziek was. En ook Yolanthe zegt dat haar lichaam nog steeds niet perfect is. “In een bepaald licht en houding heb ik heus ook nog wel een cellulitisje hier en daar. Maar dat is niet erg, want het is vrouwelijk. Het is ook niet iets waar ik naar streef. Ik leef zo omdat dit me gelukkig maakt en niet om perfect te zijn. Maar je kijkt natuurlijk altijd kritisch naar jezelf.” Toegegeven, dat van die onzekerheid zouden ze ook kunnen zeggen om een beetje menselijk nog over te komen. Maar als zij zich al onzeker voelen, hoe moeten wij ons dan voortslepen door het leven? Ik met mijn 2 uurtjes met de haren erbij gesleept sporten in de week, versus hun 10 uur intensieve training?

Samenvattend, we lezen hier interviews met twee superstrakke moeders, die hun geld verdienen met sexy fotoshoots en tv-projecten met naaktscènes. Zij sporten zes keer in de week intensief en letten op hun eten. Sylvie heeft een keer per week een ‘cheatday’ waarop ze champie EN desserts mag. Ook Yolanthe beschikt over onnavolgbare zelfdiscipline. “Als ik een Twix neem, hoef ik niet de twee Twixjes uit de verpakking, ik kan er ook één nemen.” WIE OP AARDE KAN DIT? Wat doe je met dat ander Twixje dan?! Terug leggen in het verscheurde papiertje gaat niet. Leg je dat in een tupperwarebakje? Flikker je die andere Twix in een bak kaarsvet, zodat je ook niet meer in de verleiding komt?

Are you ready?! Let's do this! 💪🏼 #MorningWorkout #Yesss

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Dit is gewoon waar ik me prettig bij voel, zeggen ze allebei. Ze dringen het niet op, het wordt aan ze gevraagd. Maar waarom vragen we deze dames eigenlijk naar hun trainingsschema? Als je niet je geld ermee hoeft te verdienen, is het toch al alleen maar deprimerende informatie? Waarom gaan we aan superstrakke bikini-modellen vragen wat hun sport/eet-regime is? 

Het is een beetje als een voetbalcoach van Heren 3 in Diemen Zuid, die het trainingsschema van Ronaldo als voorbeeld neemt voor zijn mannen. Die jongens zitten door de week ook gewoon op kantoor te zweten, of in een heftruck. We vragen ook niet aan Barney wat zijn dartschema is, voor mensen die ook wel eens een pijltje gooien in het café. We vragen professoren toch ook niet onze kleuters bijles te geven in quantummechanica? Waarom vragen we dan wel aan topmodellen hoe wat ze ‘echt eten!’ op een dag om daar een voorbeeld aan te nemen? Het is buitenproportioneel. Het is geen vergelijk en ik stel voor dat we ermee kappen. 

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

4 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *