Bye bye #fitgirl, hello #lazygirl

Moeizaam stretchende vrouw_Ryan McGuire

Goed nieuws voor de asportievelingen onder ons: bewegen is goed, maar je moet niet overdrijven. Doe het rustig aan en vooral niet te fanatiek.

Ik heb geen sportieve porie in mijn lichaam. Sporten gaat bij mij nooit van harte en verre van soepel. Maar ik doe het wel, want het is tenslotte goed voor lijf en leden. Nee hoor, zegt bioloog Midas Dekkers. Hij vindt sport maar ongezond. Zijn boek ’Lichamelijke oefening’ bevat tal van voorbeelden over de problemen die sport met zich meebrengt. Intensief gesport kan leiden tot versleten gewrichten, botontkalking en een verstoorde hormoonhuishouding. Beweging is goed, maar je moet niet overdrijven.

In een interview aan Lezentv vertelt Dekkers: “Enige vorm van beweging is noodzakelijk. Zie je lijf als een auto. Als je die alleen maar in de garage laat staan, gaat ie stuk. Maar je lichaam is ook geen sportauto, waarmee je constant 200 km/ uur moet rondscheuren.” Wandelen, even fietsen, dat is meer dan genoeg. Je kan beter meer met je hoofd bezig zijn, beveelt bioloog Dekkers aan. Neem een voorbeeld aan dieren: die doen niet aan sport en zijn toch zo fris als een hoentje. Dus: nergens voor nodig om jezelf naar de sportschool te slepen en telkens weer die denkbeeldige trap te beklimmen, wandel gewoon een stukje!

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

4 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *