Een nieuw seizoen: zes alternatieven voor zomerse relaxplekken

Mila-Kunis-played-hot-girl-2008-Forgetting-Sarah-Marshall

Ieder jaar probeer ik weer het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden. Dan smeer ik mezelf in met zonnebrandcrème, doe ik mijn bikini aan onder mijn wollen trui of maak ik de stromende regen een ommetje naar de ijscoman. Ik ontken, tot er geen ontkennen meer aan is. Voor Lazy Bees met S.A.D. (seizoensdepressie, oftewel seasonal affective disorder) is het einde van de zomer zwaar, want alle plekken waar we zo lekker konden hangen zijn niet meer. Het strand is verlaten, de terrasjes worden steeds leger en de festivals hebben hun tenten weer opgeruimd. Maar, er zijn genoeg plekken waar je heen kunt, waar je het niet koud krijgt, maar waar je wel lekker kunt hangen.

1 Het zwembad

In een zwembad, vooral een subtropische, is het altijd ziedend heet en kun je rondrennen in je bakpakje. Als je superfanatiek bent, kun je baantjes trekken, maar waarom zou je niet gewoon gaan voor het dobberen en golfslagbad? En tussendoor kun je dan een beetje op een stoeltje liggen met een handdoek omgeslagen. Je komt lekker moe thuis, dus daarna slaap je als een baby.

2 De sauna

Het heerlijke van de zomer is onder meer dat je het nooit koud hoeft te hebben. En afkoelen is nou eenmaal eenvoudiger dan opwarmen als je te lang buiten hebt staan kleumen. Het enige wat je hoeft te doen is een supermarkt in te duiken, of een bioscoop, kortom: airco. Nu het weer kouder wordt, mis je die hitte en daarom is het een goed idee een sauna op te zoeken. Of een zonnebank, als dat niet heel slecht was voor je huid. Maar je krijgt het bloedheet en die hitte blijft even bij je. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens heel gezond en goed voor je geheugen.

3 Het Tropenmuseum

Om je in warmere oorden te wanen zonder veel geld uit te geven, kun je naar het Tropenmuseum. Het gaat vooral om de culturen en de mensen die ver weg wonen, maar alsnog is het een minivakantie voor het brein.

4 Botanische Tuinen

In botanische tuinen is het vaak lekker bloedheet om de planten in leven te houden. In Nederland zijn er maar liefst 25. Door alle planten is er superveel zuurstof en geeft het geheel een subtropisch gevoel. Met een beetje geluk zie je wat vlinders.

5 Het tuincentrum

Als er toch niet een botanische tuin op steenworp afstand bij je is, ga je gewoon naar een tuincentrum. Daar is het ook vaak een stuk aangenamer dan in de echte wereld, plus de werknemers zijn altijd vriendelijk.

6 Een zonnige romcom

Tal van films en series kunnen je een heerlijke zomervibe geven. Hier wat voorbeelden!

Grace and Frankie – een Netflix-serie over twee vrouwen die noodgedwongen bij elkaar moeten leven in een geweldige strandhuis.

Forgetting Sarah Marshall – een film (staat ook op Netflix) over een man die wordt gedumpt en een vakantie boekt naar Hawaii, waar zijn ex met haar nieuwe vlam is. Hawaiiii!

The way, way back – een coming of age film over een jongen die met zijn moeder en stiefvader naar een huisje bij een waterpark wordt gesleurd.

Moonrise Kingdom – een Wes Anderson-film over een zomerliefde in de jaren zestig. Twee tieners rennen van huis weg en worden gezocht door hun ouders.

Ibiza – een Netflix-film over vriendinnen die naar Spanje vertrekken om een leuke tijd te hebben en een van hen wordt verliefd op een dj, die moet draaien op Ibiza. Heel veel zomerjurkjes en vrolijkheid.

The Endless Summer – een documentaire uit 1966 over twee surfers die het hele jaar door op zoek gaan naar de perfecte golf.

Als je nog meer films en serie-tips hebt, laat het ons weten in de comments! Wij gaan weer even op negeerstand.

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

2 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *