Lazy Bees on holiday!

correljo bij

Wij zijn op zoek naar de Ultieme Luiervakantie. Een plek met de meest ideale omstandigheden om de hele dag te kunnen nietsen, zonder bang te zijn om iets te missen. Waar je ongehinderd uren kan sudderen (goed ingesmeerd natuurlijk) op een superieur ligbed en geregeld een cocktail in je handen krijgt gedrukt. Waar het eten zo smakelijk is dat je niets kan doen behalve uitbuiken. De ideale vakantie om uit te rusten en op te laden. We probeerden Corralejo op Fuerteventura. Hoe goed kan daar worden geluierd?

Nu het donker en koud is en ik daar de halve dag over klaag, ga ik op in mijn ultieme dagbesteding: dromen over vakantie. Niets vind ik leuker dan fantaseren over vakantie. Behalve daadwerkelijk op vakantie gaan natuurlijk. Liefst ergens met zon, zee, strand, lekker eten en waar geen flikker te beleven is. Want dan voel ik ook geen FOMO. Plekken met bezienswaardigheden geven mij toch het gevoel: ik moet alles zien. Van zo’n volgeplempte trip moet ik thuis een week bijkomen, terwijl een holiday juist je afgematte batterij moet opladen. Geef mij daarom een vakantie waar geen mogelijkheden zijn om iets te doen zodat ik heerlijk kan doezelen. Maar mijn droomholiday is voor veel mensen een nachtmerrie. Zoals voor mijn vriend. Ik zal onze eerste vakantie nooit vergeten: tien dagen lang naar Spaanse kustplaats Nerja. We lagen net zeven minuten op het strand en hij sprak de voor mij onverwachte woorden: wat gaan we nu doen? Eeuhm, helemaal niets? Ik heb hem nog nooit zo verschrikt zien kijken. Tip: bespreek verwachtingen alvorens op vakantie te gaan.

Enfin. Gelukkig ben ik bevriend met Lazy Bee Maartje. Die liefst ook zoveel mogelijk ligt en eet. Maartje heeft in tegenstelling tot mij wel een enigszins sportieve inborst en wilde ook surfen. Dus we zochten een plek waar niets te beleven was maar waar wel gesurfd kon worden en kwamen uit bij Corralejo op Fuerteventura. Een Canarisch eiland met veel wind. Is dit de ultieme luiervakantie? We zochten het voor je uit.

Strand
Er zijn verschillende stukjes strand op loopafstand van het centrum. Die zijn wel vrij smal en niet heel groot. Maar prima als je niet te veel wil lopen vanaf je hotel. Mijn medestrandgangers bestaan uit enkele gezinnen met jonge kinderen,  maar het voornaamste publiek is vrij senior. De gemiddelde toeristleeftijd is zo rond de 65 schat ik. Ik voelde me enorm jeugdig toen ik daar tussen lag, ook wel eens leuk. Verderop liggen stranden zoals ze bedoeld zijn: kilometerslange brede zandstranden – Grandes Playas de Corralejo – die met de fiets goed bereikbaar zijn.

Fietsend naar het strand

Strand: 2 van de 5 lazy sterren. Brede stranden op loopafstand zijn er helaas niet.

Eten
We lunchten meestal in ons appartement met brood, manchego kaas en Spaanse worst. ‘s Avonds gingen we uiteten. Dat was ons dagelijkse hoogtepunt. Maartje had thank heavens die vakantie een zesde zintuig voor smakelijk eten. Weinig zo afschuwelijk als tijd en geld investeren in voedsel dat mwa is.  Gelukkig was elk restaurant dat Maartje uitkoos subliem. En alles was prima betaalbaar en afwisselend, zo aten we tapas, verse vis, goed vlees. Het was genieten geblazen. Tot Maartje een flan uitkoos als toetje. Was een soort pudding met pannenkoekenstroop. Dat was het meest teleurstellende moment van de vakantie.

Gelukkig was het eten behalve die flan wel smakelijk

Eten: 4 van de 5 lazy sterren. Want het was heerlijk, maar er is wel ruimte voor verbetering qua toetjes.

Ontspannende activiteiten
Maartje golfsurfte ‘s ochtends en ik ging dan geregeld winkelen en een ijsje eten. Ja, dat zijn ook activiteiten vind ik. Er was een winkelstraat met Zara, Mango, Bershka en nog meer Spaanse ketens. En we huurden fietsen om naar het grote strand te gaan. Dat was een slimme zet, want al fietsend zagen we een prachtig hotel: Gran Hotel Atlantis Bahía Real,  waar we een kijkje namen en in een andere wereld belandden. Er waren verschillende verwarmde zwembaden en daaromheen stonden ligbedden. Niet van die sloeberige exemplaren die op elk strand staan, waar je nooit helemaal lekker op ligt. Nee, dit was van een heel ander niveau. Met matrassen van zo’n tien centimeter dik. We konden de verleiding niet weerstaan en laafden ons op de ligbedden en wentelden ons in een oase van rust. Iedereen chillde, er was geen kind te horen of te zien. Dit was zoals vakantie hoort te zijn. En de volgende dag gingen we er ontbijten voor 17,50 euro per persoon. Dat uitgebreide ontbijtbuffet was echt het summum van onze vakantie. En we realiseerden ons: 5-sterren hotels zijn echt ons ding.

Ultieme luierplek: Gran Hotel Atlantis Bahía Real

Ontspannende activiteiten: 4 van de 5 lazy sterren. Want ik houd van winkelen en dat kon daar en een uitgebreid ontbijtbuffet afgaan is mijn lievelingsactiviteit.

JOMO
JOMO: Joy Of Missing Out. Tegen hanger van FOMO (Fear Of Missing Out). Je kan een auto huren en het eiland verkennen en daar is vast veel te doen. Daar hadden wij geen tijd voor want we bleven maar een week en elke dag moest er een dutje op het strand worden gedaan – the pressure – dus dat was onmogelijk te combineren met uitstapjes. Maar er was wel een vulkaaneiland – Isla de Lobos – op een half uur varen van Corralejo. Dus wij kochten een ticket, zaten op zo’n witte veerboot met nog meer mensen – verre van ontspannend, hopelijk verdien ik ooit genoeg voor een privéjacht – en werden gedropt op het eiland. De vulkaan bevindt zich op een uur lopen. Maartje had al ooit eens een vulkaan gezien en als je er een gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. Dus we gingen daar aan het strand liggen.

De weg naar de vulkaan leek eindeloos

JOMO: 5 van de 5 lazy sterren. Want behalve die vulkaan is er in Corralejo niets te beleven. Ideaal als je wil luieren maar last hebt van sociale druk om toch iets cultureels te doen.

De ultieme luiervakantie?

In april was het niet altijd warm

Corralejo scoort 4 van de 5 lazy sterren op de ultieme luiermeetlat. Het stadje is ideaal om een week lang te niksen. Er is niets te doen en je kan dagen vullen met liggen, slenteren, lezen, zwemmen, dobberen en eten. Of een combinatie van deze activiteiten. Wij misten wel: een beach- of poolboy die snackjes en drinken naar je ligbed brengt, nu moesten we elke keer op staan. En er stond soms erg veel wind, waardoor ontspannen strandliggen er niet bij was vanwege het rondvliegende zand. Dus er is ruimte voor verbetering en Maartje en ik blijven zoeken naar bestemmingen en hotels die hoog scoren op de luiermeetlat. Dus heb je tips, deel die met ons!

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

6 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *