Virtueel luieren met ideale mentale vakantie-adresjes

vakantiedroombijtje

Af en toe moet je tussen het harde werken door, even met iets totaal anders bezig zijn. Eventjes de ogen dicht en weg naar een oord waar printers niet vastlopen, omdat ze er niet zijn en waar niemand een presentatie van je verwacht tijdens een vergadering. Dat deze oorden een bedrag kosten wat we tijdens ons hele leven niet bij elkaar kunnen sparen, doet er nu niet toe. Het is beyond dat. Het is dagdromen. Laat alles maar even achter je, het is tijd voor je mentale vakantiekwartiertje.

Privé-eiland

We beginnen met het beste: een privé-eiland met maar elf villa’s. Het gerucht gaat dat William en Kate hier hun honeymoon hebben gehad, dus als het goed genoeg is voor hen is het goed genoeg voor ons. De naam doet in niets luxueus aan: North Island, maar het is op Seychelles en dat klinkt wel weer sjiek. Tien villa’s hebben 450 m2 en eentje heeft er 750 m2, die heet villa 11 (wederom niet heel originele naamgeving, maar soit) en is direct aan het strand. Alles daaraan klinkt perfect. Dus daar gaan we voor. “Zoveel dingen te doen zonder je villa te verlaten”, ok jongens. You had me at hello.

Een ‘over-sized’ marmeren badkuip, de enige juiste maat voor een badkuip, tal van plekken om te liggen en naast de zee een aantal zwembadjes en jaccuzi’s. Het eiland heeft een restaurant, maar voor wie het ordinair vindt om met andere mensen te eten, kun je ook een privé-dinertje aan het strand of gewoon lekker thuis organiseren.

 Modern

Voor wie van modern houdt en niet al te ver reizen is er Villa Sasha op Corfu. We hebben: een infinitypool, zes verschillende ligstoelen, zodat je niet steeds op dezelfde hoeft te liggen, verschillende verdiepingen en een tv in de douche.  Overigens hangt in deze villa boven elke stoel een tv. Nou goed, deze is voor de tv-junkies onder ons. Het is niet per se gezellig, wel supersjeik. En is dicht bij St Barths, en op de een of ander manier klinkt dat super high brow, waarschijnlijk omdat ik het verwar met het eiland St Barts. De enige vraag die me de hele tijd blijft lastig vallen bij dit vakantie-adresje is waarom een tv in de douche? Je hoort toch niks meer als het water aan het kletteren is? En hoe kun je ontspannen als ook in je douche al een tv hangt. Een reis naar Corfu dubbel en dwars waard.

Goud

Als je, zoals iedereen, houdt van goud, dan zou je bijvoorbeeld kunnen wegdromen bij het Raj Palace in Jaipur, India. Wie het googelt ziet dat het te vinden is op Booking.com, en dat geeft dan meteen een haalbaar gevoel aan je vakantiedroom. De simpele kamers die je daar ziet mag je meteen weer vergeten, want wij gaan wegdromen bij het Maharajah Pavilion. Deze ‘suite’ heeft vier verdiepingen waar Louis XIV het warm van zou krijgen. Je hebt een eigen privé-ingang en lift, zodat je niet met de sneue booking.com-mensen in aanraking hoeft te komen. Op de vierde verdieping is een zwembad van marmer neem ik aan, een spa, een jacuzzi, kortom alles wat je droom nodig heeft om helemaal weg te zijn.

Cliché

We noemen het hier toch maar even, voor mensen die graag nieuw-geld dagdromen: De Royal Penthouse Suite van het Hotel President Wilson. In Genève zelf is niet zoveel te doen, dus reden te meer om de deur niet uit te komen. Of jezelf  met roomservice helemaal gek te eten en drinken aan chocolade. De feiten: grootste suite in Europa, sterren gingen je voor, twaalf slaapkamers, een jacuzzi gericht op het meer van Genève (waar ze zelf echt prat op gaan, persoonlijk vond ik die fontein wel aardig, maar het blijft een vrij rechttoe rechtaan meer). Hier dagdroom je eigenlijk alleen heen, als je een beetje wil pochen en aan mensen wil laten weten dat je heus wel weet waar de rijken der aarden hun geld tegenaan slaan.

Op uitnodiging

Wij van Lazy Bees nodigen u uit, weg te dromen bij dit luxe-resort: de Crockfords Tower in Singapore. De toren heeft 120 suites, villa’s en mansions. Hier kun je alleen verblijven op uitnodiging, nou dan heb je wel de top van de Bilderberg bereikt hoor. Wie de suite boekt, heeft 24 uur een butler tot zijn beschikking. In de suite zit in een wijnkelder en een ‘magic tv’ die een spiegel is als ie uitstaat. Dat zouden we allemaal in huis moeten hebben.

3 I like it
0 I don't like it

1 Reactie

  1. Holy Mother of Dragons....die infinity pool...*kwijl*

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *