Tien tips om eerder (of gewoon op tijd) van je werk te gaan

werkbijtje instagram

Het is bijna weekend! Je hebt natuurlijk geen zin meer om te werken, want wie heeft dat ooit echt? Het liefst ga je eerder naar huis, om lekker vroeg aan je weekend te beginnen. Daarvoor moet je wel het perfecte verhaal hebben. Hier wat tips:

1 Thuis doorwerken

Zodra het rumoerig op je werkplek word, kun je deze troef spelen. Je kunt je niet concentreren, omdat er teveel een vrijdagmiddagvibe op kantoor hangt. Daarom ga je eerder naar huis, zodat je in alle stilte je werk kan afmaken.

2 Schreeuw al vanaf ’s ochtends van de daken dat je eerder wegmoet

Als je om 9.00 uur al begint te zeggen tegen je collega’s dat je ‘vandaag echt om 16u weg moet, omdat *reden*’, dan zullen ze om 15.50 uur al tegen je zeggen, moest jij niet al weg zijn? En dan lijkt het net of je heel goed bezig bent, als je dan nog eventjes tien minuutjes ‘doorwerkt’.

3 Prioriteren

Is prioriteren een werkwoord? Ja. Klinkt het verzonnen? Ja, maar dat maakt niet uit. Je moet zorgen dat je de belangrijkste taken als eerste af hebt. Wij Lazy Bees hebben talent voor het uitstellen van de belangrijke taken door het uitvoeren van onbelangrijke, kleine taakjes, zodat je in elk geval wat van je to do-lijstje kan vinken. Beter voer je gewoon meteen de prio1-taken uit.

4 Niet lummelen

Ga niet lopen lummelen. Als je om 9u je werk op komt lopen, terwijl je al sinds je het warme dekbed van je lichaam haalde, weer terug je nest in wil, ben je vaak de hele dag aan het lanterfanteren. Je wil naar huis en waarom moet je al dat stomme werk eerst nog doen? En dus ga je kijken of Jennifer Lawrence nog steeds verloofd is en wie die gast eigenlijk precies is. Maar al dat gelummel zorgt er alleen maar voor dat je juist niet eerder weg kan.

5 Bellen en niet mailen

Wat een werkproces ook vaak versnelt, maar wat niet populair is, is bellen in plaats van mailen. Mailtjes belanden in spamboxen en je bent vaak langer aan het F5’en, dan wanneer je de telefoon pakt en iemand belt met je vraag.

6 Maak een afspraak buiten de deur in de namiddag

Als je om 15u een afspraak plant buiten de deur, dan is het niet gek als je daarna huiswaarts keert. Want voor een half uurtje nog je computer opstarten, dat heeft geen zin.

2 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *