Minder werken? Word een golddigger!

basket-blue-cooking-947457

Werken is een irritante, maar veelal noodzakelijke inbreuk op mijn vrije tijd. Werken verstoort mijn slaap en levert stress. En dat allemaal omdat ik geld moet verdienen. Liefst doe ik het zo min mogelijk. Daarom onderzoek ik: hoe kan je rijk worden zonder daar daadwerkelijk voor te hoeven werken? 

Optie 1: Word een golddigger
Daar heb ik jaren geleden een artikel over geschreven bij het inmiddels ter ziele gegane tijdschrift Yes. Ik was zelf een bijzonder belabberde golddigger, maar dat neemt niet weg dat het jullie beter kan vergaan. Hoe gaat het in z’n werk? Tussen de golddigger en de wandelende portemonnee vindt een uitwisseling plaats. Moet je maar net willen. Maar wellicht heb jij de skils om wel de lusten (aka geld) en niet de lasten (zijn of haar lusten) te krijgen. En om niet te eindigen als Melania Trump, wier plan – een luxe, ontspannen leven met alles wat haar hartje begeert en, kom op, even door de doritoszak heenbijten, drie keer seks met een oranje Shrek – helemaal in duigen viel toen zij plotsklaps tegen heug en meug first lady werd.

Kip met gouden eieren
Hoe word je een goede golddigger? Ik vroeg het aan Onno Aerden, toentertijd uitgever en hoofdredacteur van het glossy magazine Miljonair. Zijn advies: “
Don’t overdo it. Een mooi decolleté is zeker gewenst, en hoge hakken ook. Maar het rokje moet niet té kort zijn. Toon je vrouwelijkheid met mate. Sophistication is het sleutelwoord. En draag niet teveel make-up. Toverwoord is: naturel.” En waar moet je het over hebben met je potentiële kip met gouden eieren? “Zorg dat je wel eens een goed boek leest of in ieder geval de krant. Hoewel rijke mannen het liefst zichzelf horen praten, zoeken ze wel iemand waartegen ze vrolijk aan kan praten en die af en toe iets zinnigs terug zegt. Als je hem echt wilt verschalken, dien je je in zijn wereld in te leven. Probeer je echt in hem te interesseren. En een rijke man is, net zoals elke andere man, hopeloos onzeker. Streel dus zijn ego, maak een compliment op het juiste moment en lach om zijn grapjes.” En dit geldt natuurlijk niet alleen voor de goudhaantjes maar ook voor de goudhennetjes.

Bij mij kwam het erop neer: ik moest gewoon zo min mogelijk mezelf zijn en dat was lastig. Maar wie weet heeft het voor jou wel succes!

Ook liever lui dan overspannen? Sluit je aan bij de community en volg ons op Facebook en Instagram

Beeld: Alizee Marchand

4 I like it
0 I don't like it

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *